16th jan2014

Column: Bowlen op de eerste date

by toscasel

Voor Profielen, het maandblad van de Hogeschool Rotterdam, schrijf ik maandelijks de column ‘Daten met Tosca’ . Deze maand bowlen op de eerste date: ****

Daten met Tosca: Bowlen op de eerste date

Wat: bowlen. Want: dat zou de allerbeste activiteit voor een eerste date ever moeten zijn. Heel geschikt voor: daters. Minder geschikt voor: mensen die niet tegen hun verlies kunnen, vals spelen of anderszins niet kunnen omgaan met competitieve situaties. Beoordeling: ****

Als ik op Tinder Marco’s foto naar rechts swipe en het ‘it’s a match’-schermpje zie, maakt m’n hart een sprongetje. Hij is een van de knapste manmensen die ik in tijden spotte. Please, laat hem leuk zijn! Ik stuur hem een berichtje en hij mij en binnen een week heb  ik permanente kramp in m’n telefoonhand en spreken we af om elkaar te ontmoeten.

We spreken af op zondagmiddag en ik mag − deskundig als ik ben in dategerelateerde zaken − bedenken wat we gaan doen. Omdat ik indruk wil maken, besluit ik dat we gaan bowlen. Volgens lichaamstaalexpert Blake Eastman is dat namelijk de beste eerste date ever omdat je dan goed de lichaamstaal van je partner kan bestuderen. Je bent lekker bezig en beweegt een beetje om elkaar heen, ik vind het een topplan.

Terwijl we onze bowlingschoenen aantrekken, ebt het ongemak van de eerste ontmoeting weg en babbelen we over onze niet bestaande bowlingskills en kinderfeestjes.We bestellen een wijntje en voeren onze  namen in als we via de luidsprekers horen: ‘Het is zondagmiddag en  zoals jullie weten is dat discobowl-middag.’ De lichten gaan uit, de lasers gaan aan en op grote schermen worden videoclips vertoond. De aanwezige kinderen vinden het fantastisch.

Marco gooit in zijn eerste worp een strike. Shit. Ik ‘high five’ hem als hij terugloopt en hij klopt mij bemoedigend op m’n schouder als ik slechts drie pionnen omknikker. Na een paar beurten blijkt zijn eerste worp een gelukstreffer en doen we allebei ons best om te ‘scoren’. Als hij aan de beurt is, heb ik uitgebreid de tijd om hem te bestuderen. Hoe hij de bal uit het rekje pakt, de situatie inschat en z’n jeans rond z’n billen spant als hij werpt. Net niet alles om. Mooi, dan mag ‘ie nog een keer.

Na een uur spelen is het klaar. Buiten, op onze eigen schoenen in onze warme jassen, besluiten we dat bowlen inderdaad een geslaagde activiteit is voor een eerste date. Een aanrader wel. Ondanks twee geïncasseerde nederlagen aan mijn kant, voel ik me toch een winnaar als hij zijn lippen op de mijne drukt. Strike.

Gepubliceerd op 16 januari 2014 in Profielen, het blad voor de Hogeschool Rotterdam.
Profielen wordt ook digitaal gepubliceerd, het hele nummer vind je hier.

Copyright: Tekst en beeld Tosca Sel  – niets van deze pagina mag zonder toestemming worden gebruikt. Vragen? tosca@toscasel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>