21st nov2013

Column: Scoren met Tinder

by toscasel

 

Voor Profielen, het maandblad van de Hogeschool Rotterdam, schrijf ik maandelijks de column ‘Daten met Tosca’. Deze maand Tinder: *****

Daten met Tosca: Makkelijk scoren met Tinder 

Wat: Date-app Tinder. Wat kan je ermee: Vrijgezelle mannen en vrouwen in de buurt ontmoeten. Heel geschikt voor: singles met een smartphone. Minder geschikt voor:digibeten, Facebook-haters en mensen die niet op uiterlijk vallen. Beoordeling: *****

‘Bootycall?’, vraagt Selwyn. Een uur geleden drukten we allebei op het  hartje  in  Tinder  en  nu  nodigt  hij  me  uit  voor  stomende middagseks. Ik  ken  Selwyn  niet,  maar  het  zou  best  kunnen  want  we  vinden  elkaar  aantrekkelijk en hij is volgens m’n telefoon heel dichtbij.

Eergisteren downloadde ik de date-app Tinder en dat zou iedere single  met  smartphone  en  Facebookprofiel  moeten  doen.  Overal  waar  ik  ga,  kan ik foto’s van tientallen beschikbare mannen bekijken. Soms zijn ze  lekker, soms niet en soms zijn ze Bruce Willis, een landschap of slechts een  ontbloot bovenlijf zonder hoofd. Meestal zijn het breed lachende normale mannen. En ik hou van normale mannen, vooral als ik consequentieloos  ‘hot or not’ met ze kan spelen.

Tinder is de simpelste date-app ooit.Je downloadt hem gratis via je appstore, logt in met Facebook, geeft aan of je geïnteresseerd bent in mannen of vrouwen en hoe jong/oud/ver weg ze mogen zijn en dan begint het. Je  krijgt een stapel foto’s voorgeschoteld en je hebt maar twee opties: hartje  of kruisje.

Bij kruisje hoor je nooit meer van elkaar, maar als jij op hartje drukt  en die ander ook, kun je chatten.En als je kan chatten, dan kan je elkaar  uitnodigen voor stomende seks midden op de werkdag. En als je elkaar  daar dan voor uitnodigt, lijkt Tinder ineens enorm op z’n gay-neefje Grindr  dat homo’s gebruiken om te krabben als ze jeuk hebben.

In Amerika – waar Tinder al een jaar gierend populair is – wordt de app  vooral gebruikt voor seksdates. Je spreekt af voor een drankje en als het  klikt, ga je los. Hier werkt het (nog?) niet zo. Van de tien mannen met wie  ik chat, is Selwyn de eerste die vraagt of ik seks met hem wil en ik ben  een beetje verbaasd.

Ik tik terug dat ik best koffie met hem wil drinken, maar daar zit ‘ie  blijkbaar niet op te wachten.‘Hahaha, grapje!’, stuurt ‘ie een paar uur  later terug. Daarna hoor ik nooit meer wat van hem. Maar wel van Mark,  Arnout en Diederik. Geen hand vol, maar een app vol. Jeej!

Gepubliceerd op 21 november 2013 in Profielen, het blad voor de Hogeschool Rotterdam.
Profielen wordt ook digitaal gepubliceerd, het hele nummer vind je hier.

Copyright: Tekst: Tosca Sel, Foto: Anne van Gelder – niets van deze pagina mag zonder toestemming worden gebruikt. Vragen? tosca@toscasel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>