05th jan2012

Daten is Meten: Sexy Stem

by toscasel
Daten is Meten De lage stemmen van Barry White en de dj’s Jeroen van den Nieuwenhuyzen en Gerard Ekdom geven vrouwen knikkende knieën. Van mannen met een lage stem wordt gedacht dat ze dominant, sterk en een goede leider zijn. Die eigenschappen maken hem de perfecte partner en een goede vader.  Maar wat die vrouwen vast niet weten, is dat mannen met een lage stem minder vruchtbaar zijn. 

Uit een Australische studie onder 54 mannen blijkt dat mannen met de meest sexy stemmen, het slechtste zaad produceren. Het aantal spermacellen in hun kwakje is lager dan dat van mannen met een minder aantrekkelijke stem. Dit heeft volgens de onderzoekers allemaal te maken met het hormoon testosteron. Dat zorgt ervoor dat de stem lager wordt, maar remt ook de spermaproductie. 

Welke vrouwenstem mannen het aantrekkelijkst vinden, hebben wetenschappers nog niet helemaal uitgedokterd. Mannen hebben een zwak voor de hese stemmen van Katja Schuurman en Manuela Kemp. Dit is volgens biologen gemakkelijk te verklaren: opgewonden vrouwen hebben ook een hese stem en dat wordt dus aantrekkelijk gevonden. Net als roze volle lippen, rode wangen en vergrote pupillen.   

Uit een onderzoek van de University of California blijkt juist dat mannen iets hogere vrouwenstemmen aantrekkelijker vinden. Wanneer vrouwen vruchtbaar zijn, stijgt hun stem iets. Dat is om mannetjes te lokken. En dat werkt! De onderzoekers lieten een aantal vrouwen een paar keer per maand op band tot 10 tellen. Ze onderzochten de stem en vroegen mannen wanneer zij haar het meest aantrekkelijk vonden. De mannen konden de vruchtbare vrouwen er gemakkelijk uitkiezen, want ze kozen allemaal voor de iets hogere stem. 

Tosca Sel schreef eerder het boek ‘Daten is Meten’ en informatie uit dit boek komt terug in deze blog. Deze post is getikt naar aanleiding van het wekelijkse gesprekje dat Tosca donderdag om 08:06 uur heeft met Karlijn de Roode van Stadsradio Almere in haar Goedemorgenshow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>