09th jan2013

Het plastic huwelijk van Syl & Raf

by toscasel

De Klap was eigenlijk de klap op de vuurpijl. Want het huwelijk van het glamourpaar Van der Vaart stond al een tijd op springen. Sylvie en Rafael-watchers over de haarscheurtjes die wel tot een relatiebreuk moesten leiden. ‘Die vrouw heeft een attractie van zichzelf gemaakt. Rafael ligt eigenlijk al jaren met een reclamebord in bed.’

Lees hier het volledige Nieuwe Revu-verhaal over het Droomhuwelijk van Syl & Raf.

29th aug2012

Nieuwe Revu: Yolanthe doet Hollywood

by toscasel

Nederlands meest ambitieuze actrice heeft een rol te pakken in de Hollywood-film Pain and Gain, naast Mark Wahlberg. Terwijl boze tongen zich afvragen wat Yolanthe heeft moeten doen of betalen om Hollywood binnen te komen, is Amerika enthousiast over ‘onze’ Yolanthe Sneijder-Cabau. ‘Ze is goed, maar ze is wel een ster’.

Het hele verhaal lees je hier: Yolanthe-doet-hollywood

18th jul2012

Nieuwe Revu: Chuckie kan met pensioen

by toscasel

De Surinaams-Nederlandse dj Chuckie (34) is jarig en dat viert hij met zijn familie en beste vrienden op Aruba. Akon zingt Happy Birthday voor hem, Dirk Kuyt en Robin van Persie hangen backstage en hitproducer Just Blaze belandt – net als alle andere gasten – met kleren aan in het zwembad. Nieuwe Revu feest mee tussen de modellen, champagne en vieze Nederlandse beats.

Lees het hele verhaal hier: dj-chuckie-op-aruba

29th feb2012

Nieuwe Revu: De bizz achter de showbizz

by toscasel

Nieuwe Revu, cover week 9

Een klein leger journalisten doet dag in dag uit zijn stinkende best om te laten denken dat het BN’er-schap iets magisch is. Entertainment-verslaggevers Tosca Sel en Leonieke Borghuis helpen je uit die droom. Het is een wereld vol deals. ‘We weten meer dan we vertellen.’

Lees meer in Revu nr. 9. Van 29 feb tot 6 mrt in de winkel

18th jan2012

Nieuwe Revu: Nasrdin Dchar

by toscasel

Nasrdin Char (33) kijkt met zijn vriendin naar Ik hou van Holland. Maar hij is ook die ‘moslim met een fokking Gouden Kalf’ die geen alcohol drinkt. En hij draait zijn hand niet om voor een rol als jood. ‘Ik hou niet van het woord multiculti, ik hou van het woord samenleving.’

Lees het hele Revu-verhaal over Nasrdin Dchar hier: PDF Nasrdin Dchar

(Uit Nieuwe Revu 02, 10 tot 17 januari 2012)

 

11th jan2012

Nieuwe Revu: Second Love

by toscasel

Uit Nieuwe Revu 02, 11 t/m 17 januari 2012

‘Life is short, have a Second Love’, met die woorden word je welkom geheten op SecondLove.nl. Volgens eigen beschrijving is SecondLove “een dating site voor mannen en vrouwen, die willen vreemdgaan of een spannende affaire of avontuur zoeken.” Als je de reclame-uitingen van de website moet geloven is vreemdgaan niets om je voor te schamen. Sterker nog, waarom zou je het niet doen? De mevrouw van de reclame vertelt me al weken op semi-ondeugende toon dat flirten niet strafbaar is, dus ik schrijf me – nadat ik netjes toestemming heb gevraagd aan mijn vriend – in.

Naast het standaard rijtje dat iedere datingsite wil weten (gebruikersnaam, leeftijd, woonplaats, lengte etc.) moet ik mijn relatiestatus opgeven. Oke, prima. De volgende stap van het inschrijfmenuutje is wat intiemer. Wat zijn mijn seksuele voorkeuren? Sta ik open voor gewone seks/bondage/een trio/dominant zijn/kijken naar seks van anderen/onderdanig zijn/orale seks/een spannend rollenspel/seks voor één nacht/travestie? En wat is eigenlijk mijn gewenste relatie: wil ik online flirten/flirten en dan zien we wel/een ontmoeting/een korte relatie of alleen chatten? Natuurlijk is het handig dat je van tevoren weet dat je persoon die gaat ontmoeten er van houdt naakt met een prei in z’n reet aan een kroonluchter te hangen, maar op deze manier blijft er weinig te ontdekken over.. Na een kwartiertje klikken en wegen heb ik mijn meest intieme info vrijgegeven en ben ik lid van SecondLove.

Ik mag rondkijken, maar zonder dat ik betaal (70 euro voor één maand lidmaatschap of 30 euro per maand als ik voor een jaar ‘teken’) kan ik weinig. Ik mag geen profielfoto uploaden en de berichten die langzaam binnendruppelen, kan ik niet lezen. Wel heb ik tijd om wat rond te klikken. Op de site staan 5000 mannen die op zoek zijn naar een vrouw en nog eens 50 vrouwen die een vrouw zoeken voor zichzelf of hun vriend. Ongeveer de helft van de ingeschreven mannen is tussen de 35 en 45 jaar oud. Overspelige 55+ers zijn dun gezaaid.

Na een half uurtje krijg ik een mailtje van SecondLove mailrobot Charlie. Mijn profiel is geselecteerd voor een gratis lidmaatschap, de komende negentig dagen mag ik gratis op de site. Lees: ben ik lokvoer voor mannen die wel betalen. Ik plaats een foto en lees de eerste berichten die mijn digitale deurmat hebben bereikt. Ene Bas schrijft: “Ik hou ongelovelijk van likken en zuigen, als ik je poesje zou mogen verwennen begon ik lekker langs je lipjes en zachtjes plagend over je gevoeligste plekje. Ik zou je volledig kunnen laten ontspannen en je kunnen laten klaarkomen tot je je helemaal platgelikt zou voelen. Geef me een reactie terug alsjeblieft en laten we eens verder fantaseren.”

In de dagen die volgen melden tientallen bronstige mannen aan zich mijn digitale voordeur. Ze storten zich op me alsof ik de laatste werkende waterput ben in de Sahara. Maar het gaat ze niet om mij, het gaat ze om mijn, eh, waterput. In twee weken tijd ontvang ik 400 berichtjes en vijftig knipogen. Van al die contacten stuurt mailbot Charlie me een e-mail. De berichtenstroom is vooral voor 09:00uur ’s ochtends en in de late avond zo overweldigend dat ik mijn e-mail loskoppel van mijn mobiel om rustig te kunnen slapen.

Het overgrote deel van de berichten is zo onpersoonlijk dat ik zeker weet dat iedere nieuwe dame die zich aanmeldt, ze krijgt. Een duidelijk gevalletje risicospreiding dat mij enorm tegen de haren in strijkt. Ook hebben sommige mannen niet door dat de tekst die ze mij sturen een soort van verkooppraatje is. Een kalende grijze man van 54 mailt: “Ja wat zal ik zeggen getrouwd en de sleur zit er goed in wat de sex betreft zoek daarom een vrouw die weet wat ik bedoel en ook weer die spanning wil voelen.”

Gelukkig ontvang ik ook mailtjes van interessante, knappe mannen van mijn leeftijd. Het beantwoorden van de mailtjes is een flinke uitdaging omdat ik zoveel mogelijk van de mannen te weten wil komen, terwijl ik zo min mogelijk over mezelf vertel. Aangezien het me niet handig lijkt te vertellen dat ik journalist ben, meet mezelf een fakebaan aan – een commercieel tekstbureau – en een reden waarom ik niet gelijk in een hotel afspreek – ik heb me ingeschreven om uit te zoeken of ik ruimte heb in mijn leven voor een Second Love. Na een week mail ik met twee zelfstandig ondernemers, een vertegenwoordiger en een huisvader.

We plannen koffieafspraken op neutraal terrein om te ontdekken of we elkaar aantrekkelijk vinden, maar dat blijkt met een echtgenoot, kinderen en baas of baan nog een behoorlijk gedoetje te zijn. Twee mannen haken de avond voor de date af omdat ik hen niet op voorhand een pikante naaktfoto wil sturen. Andere dates worden verzet wegens ziekte, werk en spontane vakanties. Een andere man laat me gewoon zitten in de door hem uitgekozen stationsrestauratie op Utrecht Centraal. Een week na de gemiste date krijg ik een mailtje van hem: hij heeft me ontmaskerd als journaliste en stelt het niet op prijs dat ik hem zo heb bedonderd. Terecht.

Ondertussen blijven de professionele masseurs, piloten, singles die het geil vinden om seks te hebben met een gebonden vrouw en maagden (2!) zich melden voor spanning, ontspanning en de ‘behoufte’ om weer eens intiem met iemand te zijn. De meeste mannen onder de 35 hebben zich – zonder medeweten van hun partner – ingeschreven omdat ze meer seks willen dan ze thuis krijgen. De oudere mannen zijn wat minder seks georiënteerd, maar wel meer vasthoudend. Een afwijzing op leeftijd wordt niet zomaar geaccepteerd. Een man eist zelfs dat ik hem via de webcam bekijk zodat ik met eigen ogen kan beoordelen dat hij er niet als 55 uitziet.

Op een vrijdagmiddag beland ik toch in een lunchroom met een knappe veertiger uit Noord-Holland. Zijn vriendin heeft geen idee dat hij op de site staat en weet ook niet dat hij nu met mij luncht. We drinken knie-aan-knie koffie en in principe zou het de perfecte date kunnen zijn, was het niet zo dat ik veel te verliefd ben op mijn vriendje om het met een ander aan te leggen. ‘Knappige veertiger’ vertelt ondertussen dat hij en zijn vriendin klaar zijn om kinderen te maken, maar dat hij niet weet of hij het met haar wil. Zijn ouders zijn gescheiden en hij heeft met zichzelf afgesproken bij de moeder van zijn kinderen te blijven. De inschrijving op SecondLove is zijn lakmoesproef. Na afloop mail ik hem dat ik geen ruimte heb in mijn leven voor een second love, hij reageert begripvol.

Een kortere versie van dit verhaal staat in de Nieuwe Revu die van 11 tot 17 januari in de winkel ligt. Daarin lees je ook de SecondLove-avonturen van collega Ger Post.

04th jan2012

Nieuwe Revu: Iedereen een Award

by toscasel

Christian Houkes @ Nieuwe Revu

Sinds mei dit jaar reikte Christian Houkes uit naam van zijn stichting Nederland Positief maar liefst 45 ‘onderscheidingen’ uit. De bedoelingen van Houkes lijken integer, maar steeds meer mensen voelen zich door hem belazerd. Revu vroeg de uberpositivo om tekst en uitleg. 

Om het hele verhaal over Christian Houkes te lezen klik je hier: PDF Revu-verhaal Christian Houkes
(Uit Nieuwe Revu nr. 1, 4 t/m 10 januari 2012)

05th okt2011

Nieuwe Revu: Interview Albert Verlinde

by toscasel

De mede-eigenaar van zijn musicalproductiebedrijf stapte over naar de concurrent en zijn zwager Antonie Kamerling pleegde zelfmoord. Albert Verlinde (50) over een rotjaar: ‘We zijn met Isa en de kinderen naar Disneyland geweest en dan denk je: hier moeten ze niet met ons rondlopen, hier moeten ze zijn met hun vader.’

Het hele interview lees je hier: PDF interview Albert Verlinde

(Uit Nieuwe Revu nr. 40, 5 oktober)

20th jun2011

Nieuwe Revu: Yolanthe 5 mannen, 1 carriere

by toscasel

Ze begon zeven jaar geleden met een bijrolletje in de soap Onderweg naar Morgen. Nu is ze een ster in Nederland, Italie en misschien straks in Engeland en de VS. Maar om te komen waar ze nu is, had ze volop steun van de mannen in haar leven. Een overzicht.

(Uit Nieuwe Revu nr 29 – 20 juli)