11th feb2014

Jan van Zanen, de brave rebel

by toscasel

Sinds 1 januari is Jan van Zanen (52) burgemeester van Utrecht. Hij was ooit wethouder in de Domstad, maar de afgelopen 8,5 jaar droeg hij de ambtsketen van Amstelveen. Toen Van Zanen de kans kreeg om terug te keren, greep hij die met beide handen aan: ‘Ik hou van deze stad!’  (meer…)

04th feb2014

Chuckie: van dropout tot wereldster

by toscasel

Dj Chuckie (35) viert dit jaar het tienjarig jubileum van zijn feestconcept Dirty Dutch. Hij groeide uit van bubbling-dj in achterzaaltjes tot wereldster en gaf koning Willem-Alexander en Maxima een topavond op Aruba. (meer…)

16th jan2014

Column: Bowlen op de eerste date

by toscasel

Voor Profielen, het maandblad van de Hogeschool Rotterdam, schrijf ik maandelijks de column ‘Daten met Tosca’ . Deze maand bowlen op de eerste date: ****

(meer…)

07th jan2014

Jack over z’n verslavingen

by toscasel

Sinds Jack Wouterse op tv vertelde verslaafd te zijn  aan drank, coke en eten lijkt zijn leven om dat thema te draaien. ‘Ik zou het graag eens ergens anders over hebben, maar het is te  belangrijk om het te laten.’ (meer…)

15th dec2013

Chuckie de verlosser

by toscasel

Van straatschoffie uit Bos en Lommer tot Dirty wereldster die bij Paris Hilton onder de speed dail staat, dat is de carriere van dj Chuckie in een notendop. Nog altijd barst hij van de ambitie. Chuckies nieuwste droom: om van het Electric Festival op Aruba het grootste dancefeest van de Cariben te maken. Playboy was erbij. (meer…)

21st nov2013

Column: Scoren met Tinder

by toscasel

 

Voor Profielen, het maandblad van de Hogeschool Rotterdam, schrijf ik maandelijks de column ‘Daten met Tosca’. Deze maand Tinder: *****

(meer…)

03rd apr2013

Ed woonde op een onbewoond eiland

by toscasel

Ex-militair en avonturier Ed Stafford heeft zich door Discovery Channel op een onbewoond eiland laten droppen. Naakt, alleen en zonder hulpmiddelen.

In het nieuwe programma Naked & Marooned wordt hij gevolgd tijdens zijn 60 dagen durende avontuur. Voor WTF.nl sprak ik Ed over het eten van levende beesten, hoe je een stoere man laat huilen en hoe je tanden voelen als je ze een paar weken niet poetst.

18th feb2013

Richard Gere heeft er geen zin in

by toscasel

Richard Gere was in Nederland om zijn film Arbitrage te promoten en voor WTF.nl mocht ik een paar minuten met hem praten. Tegen wil en dank, want de 63-jarige wereldster had er maar weinig zin in.

Arbitrage gaat over Robert Miller, een rijke topman van een financieel imperium en vader van een ogenschijnlijk gelukkig gezin. Wie beter kijkt, ziet dat hij zich al jaren in alle mogelijke bochten heeft moeten wringen om dit imago hoog te houden en dat breekt hem op. Hij moet z’n bedrijf verkopen, maar schandalen achtervolgen hem en de grote vraag is: brokkelt zijn imperium af of redt hij zich eruit?

Gere wil er eigenlijk niet over praten, want hij is een beetje chagrijnig. Z’n wekker ging vanmorgen niet, dus hij moest zich haasten en daarna had hij de hele dag journalisten op de koffie om over z’n film te praten. Hij vindt het dodelijk vermoeiend. Het liefst zou hij naar een museum gaan of mensen bezoeken. Maar ja, dat gaat dus niet.

30th jan2013

Alberto over pedo-vrouwen

by toscasel

Foto: SBS6/Undercover in Nederland

Alberto Stegeman heeft eigenhandig een pedofiel achter de tralies gewerkt. Met zijnUndercover in Nederland-team vond hij in Griekenland een dame die andere kinderliefhebsters in contact bracht met minderjarige oppaskinderen om seks mee te hebben. En dat is dus strafbaar.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Undercover in Nederland is te zien hoe Alberto en zijn team op zoek gaan naar vrouwelijke pedofielen. Er zijn er waarschijnlijk duizenden van in Nederland, maar de afgelopen jaren zijn er slechts 128 van vervolgd.

Alberto vertelt WTF.nl: “Vrouwelijke pedo’s zijn echt een blinde vlek. Als mannen zich vreemd gedragen rondom kinderen valt dat op, maar van vrouwen verwacht je zoiets niet. Vrouwen baren kinderen, je verwacht niet dat ze hiertoe in staat zijn.”

LIESBETH ZOEKT HULP

Er is heel weinig bekend over pedofiele dames en daarom besluit Alberto met hulp van een vrouwelijke collega op onderzoek uit te gaan. Hij creëert Liesbeth, een 26-jarige vrouw die van jonge meisjes houdt. Liesbeth weet niet goed wat ze met haar gevoelens aan moet en stuurt een mail met een hulpvraag naar Marthijn Uittenboogaard van de opgeheven Partij voor de Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD).

Marthijn brengt Liesbeth in contact met een Nederlandse vrouw die naar Griekenland is verhuisd omdat ze daar makkelijker aan kleine jongetjes en meisjes kan zitten, de Grieken zijn daar – volgens haar – makkelijker in. Liesbeth vraagt hulp om haar gevoelens beter te leren begrijpen, maar krijgt hulp bij het vinden van een geschikt meisje om haar seksuele fantasieën op bot te vieren. Sterker nog: de dame koppelt haar aan een vriend die een oppas zoekt voor zijn dochtertje.

‘HET SCHAADT KINDEREN NIET’

Dat de kennis maar weinig thuis is en dat pedofiele Liesbeth hierdoor alle kansen heeft om zich aan zijn kind te vergrijpen, ziet zij als een voordeel. Het gaat volgens haar om liefde en de kinderen hebben er ook geen last van: “Het zou meer geaccepteerd moeten worden. Er is geen penetratie en het meisje kan er niet zwanger van worden. De handeling schaadt de kinderen niet”, verklaart ze zelfverzekerd aan de undercover-journalist.

Nadat Alberto de Griekse met de beelden heeft geconfronteerd, brengt hij de beelden naar de lokale politie. Die hebben haar gearresteerd. Alberto verwacht dat naar aanleiding van deze uitzending een aantal nieuwe misbruikzaken bij de politie wordt gemeld.

De eerste aflevering van Undercover in Nederland wordt zondag 3 februari om 21:30 uur uitgezonden op SBS6.

17th jan2013

BN’ers doodsbang voor de schans

by toscasel

 

Zonder nog maar een keer schans gesprongen te hebben zeiden BN’ers ‘ja’ tegen het nieuwe SBS6-programma Vliegende Hollanders. Op de dag van de perspresentatie googleden Kelly en Emile Ratelband nog even snel wat filmpjes en wat bleek: het is doodeng!

Ratelband, die bij ‘Sterren Springen’ nog z’n schouder uit de kom plonsde, las op het internet dat er vijftig procent kans is dat het mis gaat. Emile vertelt WTF.nl: “Maar ik ben van het positief denken, dus bij mij gaat het vast goed.”

Kelly zag haar eerste springfilmpje ook pas vlak voor de presentatie en knijpt ‘m nu ook een beetje. Ze kan wel een beetje skieen en houdt van extremiteiten en uitdagingen, maar ze weet niet of ze wel balans kan houden: “Er kleeft tegenwoordig zoveel aan m’n lijf vast dat de verhoudingen niet meer kloppen.”

“Ja, het is wel een risicootje”, zegt professionele mooimaker Robert Schoemacher eerlijk. Hij heeft net een nieuwe kliniek geopend en z’n compagnons zouden niet blij zijn als hij iets breekt: “Het is eigenlijk niet te verzekeren, maar het is ook niet onverantwoord. We worden goed begeleid.”

‘FOKKING ENG’

Ex-soapie Koert-Jan de Bruijn staat al sinds z’n vierde op de lange latten en vindt het dan ook alleen maar leuk: “Skieen is het allerleukste dat er is. De snelheid, de rush en het kloten in de natuur.” Z’n ogen glimmen als hij over z’n lievelingssport praat, maar als het over schansspringen gaat, betrekt z’n snoetje iets: “Als jongetje keek ik wel eens naar het springen bij Garmisch-Partenkirchen en dan wilde ik dat ook, maar nu ik het zelf moet doen vind ik het fokking eng.”

Rapper Keizer krijgt het een beetje benauwd als hem naar z’n ski-ervaring gevraagd wordt. Hij heeft pas kort les: “Ik kan nu een beetje rechtdoor, een beetje naar links, een beetje naar rechts en remmen.” Hij heeft al wel een manier gevonden om de doodsangst bovenaan de piste te bedwingen: “Niet denken, niet kijken en gewoon gaan waar m’n voeten me brengen.”

TRAININGSKAMP

Presentator Gerard Joling heeft veel respect voor alle deelnemers, hij twijfelt of hij zelf mee zou doen: “Ach, je weet nooit waar het mis gaat. Het kan op de piste goed gaan en dan kan je op de stoep van het hotel naar uitglijden.” Volgens het gouden zangvogeltje is er na het schansspringen nog maar een vervolg mogelijk: ‘Sterren springen zich dood!’.

De deelnemers vertrekken volgende week op trainingskamp en hebben dan een maandje om het schansspringen onder de knie te krijgen. Op 22 februari wordt de eerste van drie live-shows uitgezonden.

Pagina's:12345»